Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ,ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΣ-ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ- ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ (τελευταία ενημέρωση Δευτέρα 13/07 14:15)

Με σκοπό την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών, σας ενημερώνουμε εκτάκτως ότι, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, εάν τελικά έως την Κυριακή επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, οι αλλαγές στο Συνταξιοδοτικό, τα όρια ηλικίας, η κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και όλες οι αλλαγές που θα αναφέρονται στις συντάξεις, πρόκειται να ισχύσουν άμεσα. Παρακαλούνται οι αναγνώστες να παρακολουθούν τις τρέχουσες εξελίξεις από έγκυρες πηγές και να μην προβαίνουν σε βεβιασμένες κινήσεις, με βάση ανυπόστατες φημολογίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Για κάθε εξέλιξη, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον παρόντα ιστότοπο.

Τα μέτρα που εμπεριέχονται στο πακέτο της Ελληνικής πρότασης, με τα έως τώρα δεδομένα (Δευτέρα 13/07 ώρα 14:15)
1.Κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, εκτός των μητέρων αναπήρων τέκνων και των εργαζόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά.
2.Δημιουργία αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση, μαζί με εισαγωγή προστίμων, ώστε από το 2022 να μη βγαίνει κανείς πριν το 67ο έτος της ηλικίας ή το 62ο με 40 έτη ασφάλισης.
3.Αύξηση του ποσοστού του penalty στο 16% για όσους συνταξιοδοτούνται πρόωρα.
4.Για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τις 30.06.2015 θα παρέχεται η βασική εγγυημένη αναλογική σύνταξη και το υπόλοιπο τμήμα στο 67ο έτος.

5.Αύξηση του ποσοστού κράτησης για τον κλάδο υγείας σε όλες τις κύριες συντάξεις από το 4% στο 6%.
6.Καθιέρωση κράτησης 6% για τον κλάδο υγείας και στις επικουρικές συντάξεις.
7.Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, το οποίο θα χορηγείται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019, ενώ στο 20% των δικαιούχων με τις υψηλότερες αποδοχές, οι περικοπές θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2016.
8.Εφαρμογή του Νόμου 3863/2010 ως προς τον νέο τρόπο υπολογισμού του ποσού της σύνταξης, η οποία είχε "παγώσει".

9.Ενσωμάτωση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Φορέων Επικουρικής Ασφάλισης.

Επειδή έχει προκύψει σάλος με το αν θίγονται ή όχι τα θεμελιωμένα δικαιώματα, πρέπει να πούμε ότι το τοπίο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.Ενώ οι κυβερνώντες μέχρι πρότινος διετείνοντο και επέμεναν σε όλους τους τόνους ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει πρωτίστως με σεβασμό στα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα, τα τελευταία 24ωρα οι διαβεβαιώσεις έχουν πάψει από κάθε πλευρά της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει τα θεμελιωμένα δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων, είτε του Δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα να προστατευθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρόκειται για βάναυση καταστρατήγησή τους και όλα αυτά θα ανατραπούν δικαστικώς. Δεν μπορεί ο προγραμματισμός μιας ολόκληρης ζωής του κάθε ασφαλισμένου να ανατρέπεται μέσα σε μια νύχτα. Οφείλουν οι κυβερνώντες να προστατεύσουν τις 300.000 ασφαλισμένους, που έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αντισυνταγματικές διατάξεις δεν πρέπει να νομοθετηθούν σε καμία περίπτωση εις βάρος των ασφαλισμένων.

Δημήτριος Νούσκας
 Δικηγόρος Εργατολόγος Παρ' Εφέταις,
 με εξειδίκευση στο Κοινωνικοασφαλιστικό 
 και Συνταξιοδοτικό Δίκαιο


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΟΥΣΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
tel:2310545445 mobile:6937174399
Αποστολή mail με την υπόθεσή σας:
dimitris.nouskas.law@gmail.com