ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Η αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης αποτελεί για τους ασφαλισμένους μια άκρως σημαντική επιλογή-διέξοδο, ώστε, όχι μόνο να γλυτώνουν επιπλέον χρόνια εργασίας και ασφάλισης, αλλά και να "κλειδώνουν" χαμηλότερα ηλικιακά όρια, με βάση τα τωρινά δεδομένα (και πολύ πιθανόν και με βάση τα μελλοντικά).  
Η αναγνώριση πλασματικών ετών αποτελεί, αν όχι όλες, τις περισσότερες φορές, μια άκρως ευνοϊκή για τον ασφαλισμένο επιλογή, που τον γλυτώνει από επιπλέον χρόνια εργασίας αλλά και από επιπλέον χρόνια αναμονής για τη συμπλήρωση των ηλικιακών ορίων, τα οποία μεταβάλλονται προς τα πάνω με συνεχείς και αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές.

Το γραφείο μας εξειδικεύεται σε ασφαλιστικές-συνταξιοδοτικές υποθέσεις:

1.Κατοχύρωση/θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, κατάθεση Συνταξιοδοτικού Φακέλου και παρακολούθησή του σε όλα τα στάδια μέχρι και την έκδοση της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ απόφασης για ασφαλισμένους ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, με παροχή νομικών συμβουλών σε όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων στους ανωτέρω φορείς (π.χ. μητέρες ανηλίκων-απασχολούμενοι στα βαρέα-ανθυγιεινά/οικοδομικά), σε όλες τις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, καταμέτρηση ενσήμων, υποβολή παντός είδους αιτήσεων (π.χ. έκδοση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης, βεβαίωση χρόνου ασφάλισης, αυτασφάλιση, ρυθμίσεις οφειλών, υποβολή αιτήσεων εξαγοράς και πληρωμή πλασματικών ετών ασφάλισης) και όλα τα σχετικά θέματα αναφορικά με την ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση.

2.Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος των ασφαλισμένων Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., με παροχή νομικών συμβουλών, διαδοχική ασφάλιση, γονείς ανηλίκων/τρίτεκνοι, υπολογισμός ποσού σύνταξης και υπολογισμός ποσού εξαγορών, όλες τις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών (συμπλήρωση φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποστολή του και παραλαβή πρωτοκόλλου άμεσα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από συνεργάτες δικηγόρους Αθηνών) καθώς και υποβολή αίτησης παραίτησης, αιτήσεων συνταξιοδότησης και συνεχή παρακολούθηση του φακέλου του υποψηφίου συνταξιούχου για κύρια σύνταξη και επικουρικά σε όλα τα στάδια, μέχρι και την έκδοση της οριστικής αποφάσεως.

3.Συντάξεις αναπηρίας, κατάθεση φακέλου στα ΚΕΠΑ, ενστάσεις κατά αποφάσεων και ποσοστών, προσφυγές ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

4.Απονομή σύνταξης θανάτου ασφαλισμένου


5.Μεταβίβαση σύνταξης λόγω θανάτου συνταξιούχου ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΟΥΣΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 
 ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
tel:2310545445 mobile:6937174399 
 Αποστολή mail με την υπόθεσή σας:
dimitris.nouskas.law@gmail.com

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ειναι δυνατονΚαλημερα σας κυρια νουσκα.Θα ηθελα να ρωτησω για την εξαγορα πλασματικων ετων ασφαλισης.Εαν βγει η αποφαση του ικα για εξαγορα πλασματικων ετων αυτα μεχρι ποτε μπορει να πληρωθουν? να πληρωθουν με την αιτηση συνταξιοδοτησης?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Ανώνυμος είπε...

παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε για όταν έχεις θεμελείωση παραπάνω κατά 8 μήνες 25 έτη το 2010 σαν πατέρας ανηλίκων μπορείς να συνταξιοδοτηθείς?

σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα να σας πσρακαλεσω να μου πειτε αν με συμφερει να πληρωσω στο ετεαεπ για εξαγορα 2700 ευρω για πληρη επικουρικη συνταξη ή να επιλεξω την μειωμενηχωρις να πληρωσω αλλα να χασω 9 μηνες γιατι συνταξιοδοτηθηκα τον μαιο του2014 κ 60 χρονων γινομουν τον φεβρουαριο του 2015.Σας ευχαριστω

Unknown είπε...

Ασφαλισμένη που γεννήθηκε το 1962 με ΤΕΒΕ 1986-1990 (4 έτη),
με κενό ασφάλισης 1991-1996 (5 έτη) και ΙΚΑ από 1996 έως σήμερα.
Έχει δυο τέκνα, το μικρότερο γεννημένο το 1990 (ενηλικίωση το 2008)
Μπορεί να εξαγοράσει το κενό ασφάλισης (5 ετών) ώστε το 2008 να έχει
22 χρόνια ασφάλισης και να πάρει σύνταξη με τις διατάξεις περί ανηλίκου;