Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


Μετά την πολυήμερη απίστευτη ταλαιπωρία των συνταξιούχων, που αναγκάστηκαν να στήνονται σε ατελείωτες ουρές για την υποβολή αιτήσεων για την επιστροφή των μνημονιακών περικοπών των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 στις συντάξεις τους, οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, το αίτημά μας για τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεων εισακούστηκε.

Από σήμερα 22 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τέθηκε σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ καθενός συνταξιούχου.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται πάντως, διότι στην ηλεκτρονική αίτηση πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί στο σχετικό πεδίο το κείμενο που θα υπήρχε και στην έντυπη αίτηση, διαφορετικά οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν με απώλεια των δικαιωμάτων τους. 

Απαραίτητο κρίνεται στο σχετικό πεδίο, που δυστυχώς έχει περιορισμό στους χαρακτήρες, να ζητηθεί η έντοκη απόδοση των ποσών που παρανόμως παρακρατήθηκαν ή δεν αποδόθηκαν από την 1.1.2013, σύμφωνα με τις αποφάσεις Στε 2287/2015, 2288/2015, 2289/2015 και 2290/2015).

Το link στο οποίο οι συνταξιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για τα αναδρομικά είναι το ακόλουθο:
https://www.efka.gov.gr/el και επιλέγουν υπηρεσίες για συνταξιούχους-ηλεκτρονική αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη.

Και όπως πάντα, όλες οι αλλαγές που θα νομοθετηθούν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, θα δημοσιεύονται άμεσα στον παρόντα ιστότοπο, με σκοπό την έγκυρη και ταχύτατη ενημέρωση όλων των ασφαλισμένων.

Δημήτριος Νούσκας
  Δικηγόρος Εργατολόγος Παρ' Εφέταις, 
 με εξειδίκευση στο Κοινωνικοασφαλιστικό 
και Συνταξιοδοτικό Δίκαιο

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΟΥΣΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
tel:2310545445 mobile:6937174399
Αποστολή mail με την υπόθεσή σας:
dimitris.nouskas.law@gmail.com