Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ "13η ΣΥΝΤΑΞΗ" ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ

Το μέτρο της "13ης σύνταξης" αφορά όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους και σύμφωνα με την κυβέρνηση θα νομοθετηθεί άμεσα, με σκοπό να καταβληθεί στους δικαιούχους εντός Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα:

Όσοι λαμβάνουν μικτό ποσό κύριας σύνταξης έως 500,00€ θα λάβουν ποσοστό 100% της σύνταξής τους. Το μέτρο αυτό αφορά 800.000 συνταξιούχους.
 
Όσοι λαμβάνουν μικτό ποσό κύριας σύνταξης από 500,01€ έως 600,00€ θα λάβουν ποσοστό 70% της σύνταξής τους. Το μέτρο αυτό αφορά 350.000 συνταξιούχους.

Όσοι λαμβάνουν μικτό ποσό κύριας σύνταξης από 600,01€ έως 1.000,00€ θα λάβουν ποσοστό 50% της σύνταξής τους. Το μέτρο αυτό αφορά 600.000 συνταξιούχους.

Όσοι λαμβάνουν μικτό ποσό κύριας σύνταξης άνω των 1.000,01€ θα λάβουν ποσοστό 30% της σύνταξής τους. Το μέτρο αυτό αφορά 770.000 συνταξιούχους.

Όσοι λαμβάνουν περισσότερες της μιας κύριες συντάξεις θα λάβουν ποσοστό ανάλογο του αθροίσματος των συντάξεων που δικαιούνται.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το μέτρο της "13ης σύνταξης" θα έχει μόνιμο χαρακτήρα. 

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να ενημερώνονται για τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα αποκλειστικά από εξειδικευμένους στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος νομικούς, καθώς οι νομοθετικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα είναι συνεχείς και αδιάκοπες. Η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, σε συνδυασμό με την αναγνώριση ή μη πλασματικών ετών, αναλόγως της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης, αποτελεί το κρισιμότερο στάδιο στον ασφαλιστικό βίο του υποψηφίου συνταξιούχου. Είναι επιβεβλημένο να κινηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκμεταλλευόμενος την υπαγωγή του σε θετικές για αυτόν ρυθμίσεις και αποφεύγοντας παράλληλα τις διατάξεις "παγίδες", ώστε να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τους ευνοϊκότερους για αυτόν όρους και προϋποθέσεις, "κλειδώνοντας" χαμηλότερα ηλικιακά όρια και γλυτώνοντας έως και αρκετά χρόνια πρόσθετης εργασίας.  

Και όπως πάντα, όλες οι αλλαγές που θα νομοθετηθούν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, θα δημοσιεύονται άμεσα στον παρόντα ιστότοπο, με σκοπό την έγκυρη και ταχύτατη ενημέρωση όλων των ασφαλισμένων. 




Δημήτριος Νούσκας
  Δικηγόρος Εργατολόγος Παρ' Εφέταις, 
 με εξειδίκευση στο Κοινωνικοασφαλιστικό 
και Συνταξιοδοτικό Δίκαιο

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΟΥΣΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
tel:2310545445 mobile:6937174399
Αποστολή mail με την υπόθεσή σας:
dimitris.nouskas.law@gmail.com