Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ 60%

Ο κίνδυνος της εκ νέου, συντριπτικής αυτή τη φορά, μείωσης στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι πιο ορατός από ποτέ, η ενεργοποίηση της εργασιακής εφεδρείας μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, ο εφιάλτης των άμεσων απολύσεων και συνολικά 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, οι μετατάξεις, το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις πολλών δεκάδων οργανισμών έχουν οδηγήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους σε παραίτηση μέσα στο Σεπτέμβριο.

Εδώ και μέρες καθοριστικό και πρωτεύοντα ρόλο στις παραιτήσεις έπαιξε το ενδεχόμενο αλλαγής του σημερινού τρόπου υπολογισμού των συντάξεων στο δημόσιο, με μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 60%!, κάτι που, εάν οριστικοποιηθεί, θα σημάνει καθίζηση στις συντάξεις.

Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί άμεσα.Θα περιλαμβάνει τσεκούρι σε πλήθος επιδομάτων, αρκετοί μάλιστα υποστηρίζουν πως από τα 104 θα παραμείνουν μόνο 5.

Ένας τρόπος αποφυγής των νέων επώδυνων επερχόμενων αλλαγών, είναι η άμεση συνταξιοδότηση για όσους έχουν ήδη θεμελιώσει ή θεμελιώνουν με αναγνώριση πλασματικών ετών συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό και δεν αποτελεί νόμο του κράτους, επιβάλλεται ψυχραιμία και ενημέρωση για κάθε νέα εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: